ДО УВАГИ СТУДЕНТІВ І АСПІРАНТІВ!До уваги студентів і аспірантів!

Posted on Posted in Без категорії

Міністерством освіти і науки України оголошено початок прийому заявок на участь у другому етапі стипендіальної програми Уряду Республіки Польща «Польський Еразмус для України» на 2014/2015 навчальний рік. Другий етап передбачає навчання 400 студентів та 50 аспірантів у польських вищих навчальних закладах протягом двох семестрів. Мова навчання – польська.

Профілі навчання, що передбачені програмою: державне управління, європеїстика, економіка, адміністрація, технічні науки.

Відповідно до умов, визначених польською стороною, заявки можуть подавати кандидати з усіх регіонів України, які:

– Не мають польського громадянства;

– Не мають дозволу на постійне перебування у Польщі;

– Мають підтвердження про закінчення 2-го курсу навчання ВНЗ України (для навчання на бакалавраті у Польщі), або 4-го курсу навчання (для навчання в магістратурі у Польщі);

– Мають середній бал з трьох основних предметів спеціальності на рівні щонайменше “добре” (“4” – згідно польської системи оцінювання за шкалою 2-5, або мінімум 80 балів за шкалою 1-100); – Для тих, хто володіє польською мовою, – мають сертифікат або інший документ, що підтверджує знання мови на рівнях A1 – C1, відповідно до рекомендацій Ради Європи (Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment). Якщо особа володіє польською мовою, але відсутній документ, рівень володіння мовою визначатиметься під час кваліфікаційної співбесіди – Активно долучаються до розвитку громадянського суспільства (можуть навести конкретні приклади своєї участі у тих чи інших проектах).

– Список наукових публікацій – обов’язково для кандидатів на навчання в аспірантурі.

Інші кандидати також можуть доповнити свою заявку інформацією щодо ведення наукової діяльності, що може позитивно впливати на успішність заявки.

Кінцевий термін подачі заявок – 6 січня 2015 року. 

Детальну інформацію про умови участі у стипендіальній програмі та перелік необхідних документів для подачі заявки можна знайти на сайті Міністерства освіти і науки України.

Залишити відповідь