СТАЖУВАННЯ ДОКТОРАНТА АКАДЕМІЇ ІМЕНІ ЯНА ДЛУГОША РАФАЛА ТЕРШАКА В УДПУ

Posted on Posted in Без категорії, Новини

Пріорітетним напрямком сучасного українського вузу є  його  інтеграція у європейський освітній простір. Міжнародна діяльність УДПУ ім. П. Тичини спрямована на забезпечення його інтеграції з міжнародною університетською спільнотою, отримання університетом додаткових можливостей щодо прискореного розвитку в межах Болонського процесу і Європейської інтеграції. Все це стає можливим завдяки міжнародним угодам про співпрацю,  міжнародним стажуванням та участі  представників університету у різноманітних міжнародних проектах і програмах.

_DSC0397

Приємно відзначити, що не лише наші науковці мають можливості пройти стажуваня за кордоном, але й колеги з вищих партнерських навчальних закладів обирають наш університет як базу для проходження міжнародного наукового стажування.

_DSC0402

Відтак у період з 11 по 18 вересня на історичному факультеті УДПУ ім. Павла Тичини наукове стажування пройшов докторант Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові Рафал Тершак. Програма стажування включала ознайомлення докторанта з нормативно-правовою базою що стосується адміністративної реформи та місцевого самоврядування в Україні, оскільки дисертаційне дослідження докторанта стосується цієї ж проблематики в Польщі. Докторантом було опрацьовано матеріали Уманського міського архіву та Територіальної виборчої комісії.

Також планом стажування докторанта було передбачено ознайомлення з діяльністю Польського культурно-освітнього центру. Фахівець центру Людмила Крива розповіла колезі про напрямки діяльності Центру, ознайомила з напрацюваннями та перспективами.

_DSC0408

В рамках стажування Рафалом Тершаком також була проведена лекція для студентів історичного факультету на тему: «Адміністративно-територіальна реформа в Польщі та Україні: порівняльний аналіз».

_DSC0438Для майбутніх державотворців ця лекція була цікавою та пізнавальною та викликала жваве обговорення.

_DSC0434

Для польського колеги отриманий в Україні матеріал стане основою для написання дисертації.

 

Залишити відповідь