Стажування доктора Сілезького університету в Катовіце Мачея Шаргота в нашому університеті

Posted on Posted in Новини

   За ініціативи Польського культурно-освітнього центру у період з 9 по 16 лютого 2018 року на базі кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури пройшов стажування доктор Сілезького університету в Катовіце (Республіка Польща) Мачей Шаргот.

   В ході стажування викладач ознайомився з діяльністю Польського культурно-освітнього центру, опрацював наукову та навчальну літературу з метою зібрання матеріалів до історично-літературної праці «Українські мотиви в польській літературі романтизму».

   Пан Мачей Шаргот провів лекції для студентів  факультету української філології і колегіуму МіГуС на тему: «Жінки в житті і ліриці Зигмунта Красінського», «Польський романтизм в 1831 році». Студенти відзначили творчу манеру викладання, професійну майстерність Пана Мачея. Завдяки запропонованому ряду лекцій аудиторія змогла поповнити свій багаж знань з історії та культури Польщі, відслідкувати українсько-польські зв’язки та ознайомитись з найкращими зразками польської поезії та прози.

   Зі своєї сторони наш університет люб’язно запропонував викладачеві відвідати  Василіанський монастир, Софіївський парк, а також міську художню галерею. Доктор Шаргот був захоплений зразками культурного та архітектурного мистецтва в нашому місті. Викладачі кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури, а також всі студенти, що були присутні на лекціях, подякували Пану Мачею Шарготу та зазначили, що були б раді бачити Пана доктора в нашому університеті ще не один раз.