Святкування Дня Незалежності Польщі в УДПУ

Posted on Posted in Новини

     Щороку уже стало традицією святкування Дня Незалежності Польщі в УДПУ. Спільнота нашого університету активно долучилfся до відзначення цієї дати. Cвяткування проходило декілька днів. 9 листопада 2017 року в Польському культуно-освітньому центрі відбувся конкурс малюнків до Дня Незалежності Польщі.  Студенти продемонстрували свої таланти та фантазію.  Переможцями стали студентка факультету соціальної та психологічної оcвіти Олена Тимошенко та студенти факультету української філології Тетяна Савенко й Олена Обримба. Професор Сілезького університету в Катовіце  Даріуш Ротт та проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва університету, професор Владилена Сокирська привітали переможців конкурсу і вручили всім учасникам призи.

    10 листопада 2017 року за ініціативи та організації Польського культурно-освітнього центру та кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури  відбувся концерт, присвячений Дню Незалежності Польщі. Розпочали захід всупним словом  доктор юридичних наук, професор, дійсний член (академік) НАПрН України, Заслужений юрист України Василь Костицький та координатор міжнародного співробітництва університету, кандидат філологічних наук Ольга Сушкевич, які у своєму виступі наголосили про єдність культур, спільне минуле України та Польщі.Студенти факультету української філології, які вивчають польську мову, взяли участь у концерті, виконали зворушливі пісні «Hej, Sokoly»    та «Wszyscy Slowiany»,      підготували сценку «Квіти»,  декламували вірші. Все це супроводжувалося запальними народними танцями.
(керівник-постановник – Сергій Куценко).

     Атмосфера, яка панувала в  залі, вражала невимушеністю, теплотою і єдністю тієї групи людей, яких поєднала любов до польської мови і культури.

    Ми щиро радіємо успіхам Польщі, яка завдяки національній єдності, незламності духу та наполегливій праці свого народу, змогла пройти складний шлях трансформацій та стати сучасною демократичною європейською країною. Сподіваємося, що партнерські відносини між нашими країнами,  навчальними закладами і надалі будуть всебічно розвиватися у дусі стратегічного партнерства та на основі взаємної поваги і довіри.

 

Тож вітаємо усіх із цим святом, бажаємо миру, наснаги і творчих здобутків.