Інавгурація 2017-2018 навчального року

Posted on Posted in Новини

     Відповідно до співпраці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з польським партнерським закладом — Інститутом Європейської Культури Познанського Університету імені Адама Міцкевича в м. Гнєзно (Республіка Польща) в стінах останнього відбулася урочиста інавгурація студентів І року, які навчатимуться за програмою подвійного диплому.

     З початком нового навчального року усіх студентів привітали проректор Познанського Університету імені Адама Міцкевича професор Богуміла Канєвська та директор Інституту Європейської Культури Лешек Мрозевич. Доцент кафедри практики іноземних мов факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Людмила Загоруйко від імені ректора Олександра Безлюдного побажала наснаги та успіху студентам та подякувала вельмишановному товариству за тісну співпрацю між університетами.

     Польська сторона з радістю вітала усіх студентів І року навчання, переважну кількість яких складають студенти з України (зокрема з Умані, Львова, Івано-Франківська, Кам’янця-Подільського) та Росії (м. Іркутськ). Двом нашим студентам вдалося продемонструвати під час інавгурації свої таланти. Зокрема, Катерина Малишевська виконала українську пісню «Тече вода», а Олександр Черевченко надав заходу ритму пристрасного танго, зігравши на акордеоні «PorUnaCabeza”.

     До урочистої інавгурації 12 наших студентів, які вступили на магістратуру за спеціальністю європейська комунікація наші студенти, вже 2 тижні проходили навчання в університеті м. Гнєзно та знайомилися з культурою, звичаями та традиціями польського народу. Це 3 студентки факультету української філології – Світлана Волик, Тетяна Соболь, Людмила Чижикова, студент історичного факультету – Антон Терещук, студентка факультету фізичного виховання – Наталія Мельник, 2 студенти факультету професійної та технологічної освіти – Ярослав Григоренко та Дмитро Гудзенко, 5 студентів факультету іноземних мов – Вікторія Баліцька, Юлія Кавун, Каріна Осіпчук, Олександра Шпетна та Анастасія Котовщук. А студенти факультету іноземних мов Назар Швець та Катерина Малишевська продовжить навчання на бакалавраті.

Сподіваємося, що наші студенти отримають якісну освіту і неоцінений досвід за кордоном.