МОВНІ КАНІКУЛИ У ПОЛЬЩІМОВНІ КАНІКУЛИ У ПОЛЬЩІ

Posted on Posted in Без категорії

На початку липня розпочали свою роботу літні школи польської мови у різних польських містах. У рамках стипендіальних програм польського уряду студенти УДПУ щороку мають унікальну нагоду упродовж місяця вивчати польську мову у провідних ВНЗ Польщі. Відтак, цьогорічними учасницями літньої школи при Вроцлавському університеті стали студентки факультету української філології Олеся Брюхович та Юлія Жирохова. Програма школи досить насичена і цікава. Студентам пропонуються інтенсивні курси польської мови, історії, культури тощо. Організатори школи не забувають урозмаїтити дозвілля молоді, влаштовуючи екскурсії, інтеграційні зустрічі, вечірки, кіноперегляди, вечори талантів.  За тиждень перебування у Вроцлаві дівчата встигли закохатися у це чарівне місто, з його дивовижною архітектурою та атмосферою.3GPhyakDHoo

O3A_Gm_mx6k

EKBP_RyxuPY

Своє знайомство з польською мовою і культурою студентка ІІ курсу факультету української філології Анна Поліщук розпочала у місті Кракові, в Ягеллонському університеті – одному з найстаріших у Європі та найбільшому у Польщі внз. Учасники школи відвідують заняття з фонетики та граматики польської мови, пізнають звичаї та традиції наших західних сусідів. Звичайно, що ні одна літня школа не обходиться без широкої культурної програми, під час якої є можливість познайомитися з казковою та чаруючою атмосферою Кракова та його околиць. Тут відомий королівський замок Вавель, Мар’яцький костел,  Сукенніци, костел святих Петра і Павла тощо. Незабутні враження залишилися від плавання річкою Дунаєць.

buxhlUbKXjc     Qe38qhVhbUU     WOAAMgQP9hA   Чудові канікули з польською мовою студентка третього курсу факультету української філології Анна Лобань проведе у місті Жешові.   Навчання у Жешівському університеті  дає  можливість цілком зануритися у польську мову, відчути її з середини з усіма її барвами, відтінками та особливостями. Адже мову можна відчути тільки торкнувшись всієї культури, традицій та познайомившись з носіями мови. Учасники школи оглянули найцікавіші пам’ятки Жешова, а також побували у місті Ланьцут, де відвідали палац Потоцьких.oc5ZNSUarss   9F4gtgB7t70 Навчання у літніх школах триватиме до кінця липня. Сподіваємося наші студентки повернуться з Польщі з багажем знань та приємних вражень.

Залишити відповідь